Работа по центрове – Пролетни празници и обичаи

       Дни преди  Великден учениците от  І”б” клас проведоха работа по центрове на тема „Пролетни празници и обичаи”. Първокласниците бяха разделени на групи като всеки ученик изтегли символа на съответния празник: цвете – Цветница, върбова клонка – Лазаровден, яйце – Великден и агне – Гергьовден. С голям интерес учениците четоха задачите и изпълняваха написаното. След представянето на центровете споделяха, че са научили много нови неща за съответния празник. По време на работата показаха, че могат да четат, да отговарят на въпроси, да решават кръстословици, да сглобяват пъзели, да решават задачи с код и още много забавни задачи. Разбира се първи помощници на децата бяха техните родители. Те винаги са отзивчиви и съпричастни към  училищния живот на своите деца.

 

Бал на буквите

     Под мотото „Бал на буквите” трудолюбивите пчелици  показаха своите умения на водещи актьори, певци и танцьори. Със своите непринудени изпълнения предизвикаха възхищение и трепет у своите родители и гости. Публиката аплодира всяко тяхно изпълнение. Затова и една от любимите им песнички прозвуча в края на празника напълно убедително:

Казваме със пълен глас,

хубаво е в първи клас!

Всяко нещо най- прекрасно

се нарича ПЪРВОКЛАСНО!

     Всяко дете получи грамота и книжка с послание.

     Г-жа Койчева – директор на училището поздрави  учениците  с празника, подари им чакания с нетърпение подарък и им пожела с лекота на покоряват върхове по пътя на знанието.

 Най- голямата изненада за учениците бе тортата с  форма на разтворена книга и накацалите пчелички върху нея, носещи букви.

Нови успехи на математиците от класа

Грамоти за отлично представяне на Коледното математическо състезание получиха: Берг, Добромир, Алекс Атанасов, Алекс Комитов и Моника Маринова! Желая успех и на следващите състезания!

Аз, природата и светът

Пореден успех на учениците от клас в състезанието „Аз, природата и светът“, организирано от СБНУ.

Гордея се с вас! Бъдете все така така трудолюбиви и успешни!

Работа по центрове

       В навечерието на Коледа учениците от  І“б“ клас проведоха работа по центрове на тема: “Зимни празници”.Първокласниците бяха разделени в пет центъра: „Бъдни вечер“, „Коледа“, „Елха“,„Подаръци“ и „Сурваки“.

       С помощта на отзивчивите си родители, най-малките ни ученици се справиха с поставените пред тях предизвикателства. Особено  удовлетворение изпитаха учениците при представяне работата на центрове. Всеки искаше да изкаже своето мнение, да покаже какво той е направил за изпълнението на поставените задачи. Браво, деца!